top of page

Afkoeling gezocht!

Bijgewerkt op: 8 sep. 2022De warmte van deze zomer is soms lastig voor ons lijf en brein om te verwerken, ze werken extra hard om onze lichaamstemperatuur te reguleren. Het is daarom belangrijk ons lichaam hierbij een handje te helpen. Dat kan natuurlijk door een duik in heerlijk verkoelend water, het drinken van veel (lauwwarm) water, het eten van verkoelende dingen als komkommer, watermeloen en blauwe bessen.


Een andere manier is aromatherapie, er zijn bepaalde geuren die verkoelend kunnen werken voor lichaam en geest, bijvoorbeeld pepermunt of kamille. Je kunt een beetje pepermunt- of kamille-olie in een verstuiver doen zodat het de ruimte helpt verkoelen. Of je kunt enkele druppeltjes toevoegen aan een plantenspuit met voldoende water en dit over je lijf sprayen. Pas wel altijd op met etherische oliën en lichaamscontact, in veel gevallen moet dit verdund met olie of water. (olie is een minder fijne keus bij warm weer omdat je dan minder goed de warmte kwijt raakt via je huid)


Ben je niet zo van de aromatherapie? Probeer dan een voetenbadje van wat water en kamille of munt. Of trek lekker (ijs)thee van een van deze kruiden. Succes!

1 weergave0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page